Himpunan Hadis

Assalamualaikum ,

Sabda Rasulullah s.a.w yang maksudnya: “Tiga perkara yang boleh mengeratkan persahabatan dengan saudaramu iaitu memberi salam apabila bertemu dengannya dan menyediakan tempat duduknya dalam sesuatu majlis serta panggilah ia dengan nama yang paling disenanginya.” ......Sabda rasulullah s.a.w yang maksudnya: “Redha Allah bergantung pada redha dua ibu bapa, dan murka Allah bergantung pada murka kedua-dua ibu bapa.”........Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: “Doa itu ialah ibadat.”

Guru & Staf SKSS2

Guru & Staf SKSS2


Wednesday, April 27, 2011

SMART ENGLISH YDM


SKSS 2 telah menjadi tuan rumah bagi Pertandingan Smart English peringkat daerah Kuala Terengganu pada 26 April 2011. Tahniah kepada pasukan SKSS 2 kerana telah berjaya muncul Juara peringkat PKG Bukit Besar dan Naib Juara peringkat daerah KT Selatan. Semoga pada tahun hadapan pasukan SkSS2 akan lebih mantap bagi merebut kejuaraan.

0 comments:

Post a Comment

Berita Terkini SKSS2


1) Peperiksaan Pertengahan Tahun diadakan pada 17 Mei 2012 hingga 24 Mei 2012.

2) Sambutan Hari Guru telah diadakan di Dewan SKSS2 pada 16 Mei 2012. Pelbagai acara telah diadakan bagi memeriahkan sambutan tersebut.

3) Selamat Datang diucapkan kepada Guru Besar En Mohd Kamam bin Awang yang telah dilantik sebagai Guru Besar SK Sultan Sulaiman 2 bermula dari 01 Mei 2012. Semoga SKSS2 akan terus Cemerlang dan Gemilang dalam pendidikan.

Tips BI

Tip Sains UPSR

Persekolahan 2012

Persekolahan 2012

Peta

Peta